Összegzés: III. Pajtaszínházi Szemle – Budapest Nemzeti Színház

Még egyszer köszönjük mindenkinek a sok-sok biztatást, támogatást, szurkolást. Külön köszönjük a térségi polgármestereknek a buszok indítását!.
Nem indult könnyen az utunk. A Pajtaszínház pályázat megnyerése után, hatalmas dilemma volt a darabválasztás, aztán a megírás, majd a megvalósítás. Lehet, hogy néhány embernek okoztunk egy kis csalódást, hogy a tőlünk megszokott vidámság helyett most egy komoly darabbal álltunk elő, de nagyon fontos volt számunkra ezen a meghatározó helyszínen, egy sokkal mélyebb és jelentőséggel teljes előadás színrevitele, Vásárosbéc dicső múltjáról. Ha nem is megtörtént esetet dolgoztunk fel (bár némely jelenetben igen), a falu történelmének valós állomásai villantak fel a mesében. Mentorunk, Bagossy László óriási szakmai segítséget nyújtott, és a jó apa türelmével kezelte a csoportot. Akik látták az előadást, talán nem is gondolták, hogy sok hónapnyi közös munka van benne, minden kis jelenetet ezerszer átrágtunk, csiszolgattunk. Csak a pár perces össznépi táncos jelenetet – egy kecskeméti nagyon kedves koreográfus párral akik csak miattunk utaztak ide-, 3 órán keresztül tanultuk. Mikor már kiforrni látszott a színészi játék, aztán jött a másik nehézség, a jelenetek közti öltözés, kellékátadás, csere. Volt kihívás bőven! Nagyon izgultunk, mert az óriási érdeklődés miatt még jobban szerettünk volna teljesíteni. Végül 120 „saját” nézőnk volt és legalább negyvenen jöttek „külsősök” is megnézni minket, a 100 (!) fős Kaszás Attila teremben. (a színházasok megkönnyebbültek, hogy nem jött a tűzrendészet  ) Külön köszönjük, a két kicsi lány munkáját, Bibi és Sári óriási volt, pár óra alvással, reflektorfényben is felejthetetlen alakítást nyújtottak! Mindenkinek még egyszer személyesen is köszönöm, hogy elfogadták a darabot, hogy végigcsinálták és beletették teljes tudásukat!
Hála ezért a szép és meghatározó élményért!
És egy kulisszatitok: Akik látták, azoknak megvan, mikor a fiú (Máté) készül az esküvőre és meghúzatják vele a lapos üveget? Nos, a próbákon ebben többnyire semmi, vagy csak víz volt. Zoli (Patkó Bandi) úgy gondolta, adjuk meg a módját, és teletöltötte 52 fokos szilvapálinkával. Máténak már teljesen kiszáradt a szája, mohón vetette rá magát az üvegre, és jól meghúzta. Na ott kimaradt pár másodperc, a Holtomiglan előtt, mert zihálva küzdött az életben maradásért.  Aztán pár mély levegő után, eltorzult arcát kisimítva, újra kilépett a reflektorfénybe….

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük